2500 inimesel on tulumaksueelarve lõhki

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Liivamägi soovitab neil, kelle sissetulek on ebaregulaarne, aasta läbi tuludel silma peal hoida, et aasta lõpuks ei tekiks ootamatut tulumaksukohustust.
Evelyn Liivamägi soovitab neil, kelle sissetulek on ebaregulaarne, aasta läbi tuludel silma peal hoida, et aasta lõpuks ei tekiks ootamatut tulumaksukohustust. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Maksu- ja tolliameti (MTA) andmetel on üheksa kuu arvestuses neli protsenti pärnumaalasi maksuvaba tulu lubatust rohkem kasutanud. Kokku on nad tulumaksu vähem tasunud 450 000 eurot.

Maksuvaba tulu jättis osaliselt või täielikult kasutamata pool kodumaakonna elanikke, mille tõttu tasusid nad kokku 6,6 miljonit eurot rohkem tulumaksu.

Maakonnas on 62 842 inimest, kelle ametlik elukoht on Pärnumaal ja kes said tänavu jaanuarist septembrini tasu.

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi möönis, et aasta algusest kehtima hakanud tulumaksusüsteem on mingil määral inimestes segadust tekitanud. “Varasem süsteem oli lihtne: tööandja arvestas kõik ära ja inimene eriti ei pidanudki mõtlema,” tähendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles