Pärnumaa kaitseliitlase foto valiti Euroopa militaarpressi parimaks

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa maleva liige Martin Allender okupatsioonide muuseumi kuraatorina näituse tarbeks rekonstrueeritud Põrgupõhja punkri kõrval.
Pärnumaa maleva liige Martin Allender okupatsioonide muuseumi kuraatorina näituse tarbeks rekonstrueeritud Põrgupõhja punkri kõrval. Foto: Peeter Langovits

Euroopa militaarajakirjanikke koondav Euroopa militaarpressi assotsiatsioon valis aasta parimaks fotoks Pärnumaa maleva vabatahtliku Martin Andrelleri jäädvustuse rahvusvahelisel sõjalis-sportlikul Admiral Pitka luurevõistlusel võistelnud naiskodukaitsjatest.

Andreller on Kaitse Kodu! vabatahtliku kaasautori ja fotograafina tegutsenud juba pikka aega. Rahvusvahelise tunnustuse Kaitseliidu ajakirja panustamise eest pälvis ta siiski esimest korda.

“See on kindlasti suur au, mis annab mulle motivatsiooni edasi tegutseda ja rohkem pingutada,” ütles pildi autor Andreller. “Eriti magusaks teeb võidu muidugi tõik, et see tuli nii tugevas ja professionaalses konkurentsis.”

Naiskodukaitsjate võistkond Pärnumaal rahvusvahelisel Admiral Pitka nimelisel sõjalissportlikul võistlusel.
Naiskodukaitsjate võistkond Pärnumaal rahvusvahelisel Admiral Pitka nimelisel sõjalissportlikul võistlusel. Foto: Martin Andreller

Kuigi enamik Euroopa militaarajakirju ilmutab kutseliste fotograafide loomingut, paistab Kaitse Kodu! nende seas silma just priitahtlike autorite piltide kasutamisega. Selline lähenemine on Kaitseliidu ajakirjale korduvalt edu toonud.

Kaitse Kodu! pärnakast peatoimetaja Karri Kaasi sõnutsi on Euroopa militaarajakirjanikud varemgi Kaitseliidu ajakirjas ilmunud fotosid kõrgelt hinnanud.

2014. aastal tunnistati naiskodukaitsja Velli Ehasalu pilt esimese ja 2017. aastal kaitseliitlase Koit Künnapuu pilt teise koha vääriliseks.

Möödunud sajandi keskel Šveitsis loodud Euroopa militaarpressi assotsiatsiooni koondab üle 20 Euroopa riigi militaarväljaannet, mis igal aastal tunnustab üht militaarvaldkonda kuuluvat artiklit ja pilti. Tänavu kandideeris parima foto auhinnale üle 50 jäädvustuse pea kümnest riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles