Šoti mägiveised katkestasid Pärnu–Ruhnu lennud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses Ruhnu lennuvälja maandumisrajal uitavate mägiveistega katkes ajutiselt lennuliiklus Pärnu–Ruhnu–Kuressaare liinil.
Seoses Ruhnu lennuvälja maandumisrajal uitavate mägiveistega katkes ajutiselt lennuliiklus Pärnu–Ruhnu–Kuressaare liinil. Foto: Urmas Luik

Seoses Ruhnu lennuvälja maandumisrajal uitavate mägiveistega katkes üleeile ajutiselt lennuliiklus Pärnu–Ruhnu–Kuressaare liinil, nii kirjutab Meie Maa.

Ruhnu saarel vabalt jalutavad Šoti mägiveised on probleem olnud juba mitu aastat ja teema on leidnud meedias kajastamist varemgi, ent lennuliiklust pole seni katkestatud.

Ruhnu lennuvälja operaatori Anne Miksoni jutu järgi on probleem pikaaegne, aga nii hulluks pole olukord enne muutunud. „Need tarad, mis siia kunagi ehitati, loomi ju ei pea,” kinnitas ta. „Omanik pidi vist kuskil politsei- ja piirivalveametis töötama ega ole aasta jooksul kordagi Ruhnus käinud. No ei saa ikka nii, et tood loomad saarele ja siis ei tunne nende vastu enam huvi.”

Keskkonnaameti pressinõunik Sille Ader rääkis Meie Maale, et kuigi keskkonnaameti maahoolduse spetsialisti ülesanne pole tegelda kariloomade heaolu ja turvalisusega, on ta varem juhtinud loomaomaniku tähelepanu sellele, et tema loomad ei püsi aias. „Toona lubas omanik edaspidi loomi hoolikamalt hoida,” ütles Ader. „Loomaomanik vastutab selle eest, et tema loomad püsiksid aias. Loomade pidamise küsimuste, sealhulgas nende ohutuse tagamisega tegeleb Eestis veterinaar- ja toiduamet (VTA). Kui loomad on ohtlikus olukorras ja/või lennuliiklus on loomade tõttu takistatud, tuleks pöörduda loomaomaniku või VTA poole.”

Ruhnu vallavanem Siim Avi kutsus kokku kriisikomisjoni. „Ajutise lahendusena oleme lennuväljale sisse seadnud öise mehitatud valve, millest võtab osa kogu saare aktiivseim osa,  kümmekond inimest,” ütles Avi ja lisas, et vald on saatnud mitmele valitsusasutusele kirja palvega piirata lennuväli aiaga.

Täna hommikul tühistas Kuressaare lennujaam Ruhnu maandumisrajale seatud kasutamiskeelu ja reedene graafik näeb ette saarelt kaheksa lendu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles