Raamatukogu täidab galeriid õllesildikunsti, lindude, lastejoonistuste ja õpilasfotodega

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese korruse galeriis esitleb jõuluteemalist õllesildikogu kollektsionäär Meelis Jantson. 
Esimese korruse galeriis esitleb jõuluteemalist õllesildikogu kollektsionäär Meelis Jantson. Foto: Keskraamatukogu

Pärnu keskraamatukogu galeriid täituvad sel ja järgmisel kuul eriilmeliste näitustega, pakkudes elamusi täiskasvanutele ja lastele ning esitledes nii professionaalide kui õpilaste töid.

Esimese korruse galerii päralt on “Jõulud õllesiltidel”, mis esitleb pärnaka ja sildikoguja Meelis Jantsoni kollektsiooni. Jantson on hobiga tegelnud aastast 1998. Praegu kuulub kogusse 63 400 silti 165 riigist, sealhulgas 4800 kodumaistelt tootjatelt. “Näitus aga ei propageeri alkoholi tarvitamist. Pudelietiketid ja tootjate logod on kunstilised kujundatud trükised,” kinnitas autor.

Samas galeriis on võimalik heita pilk Andres Adamsoni fotostuudio õpilaste töödele. Mõlemad väljapanekud on huvilistele uudistamiseks avatud 2. detsembrini.

Trepigaleriis on üles seatud piltnik Eugen Kauri fotonäitus “Linnud Pärnumaal”. “Pärnumaa on hea koht neid pildistada, kuna siin kohtab palju läbirändel linde. Rabamaastikud ja rannikuäärsed alad on mitmekesised ja liigirikkad ka kohalike pesitsejate poolest,” iseloomustas fotograaf maakonda. Linnunäitus jääb avatuks 29. novembrini.

Samuti esitletakse raamatukogus laste ja kunstikooliõpilaste loometööd. Rahvusvaheline lastejoonistuste näitus “Ma armastan oma kodumaad!” pakub vaatamiseks Baltimaade, Soome ja Ukraina lastejoonistusi. Näitus on pühendatud Balti riikide ja Soome 100. aastapäevale. Väljapanek püsib perioodikagaleriis 30. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles