Annika Kuusik: Miks ma kooli tualettruumis suitsetasin? (1)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiskasvanud ei tohiks lapsi mõnitada.
Täiskasvanud ei tohiks lapsi mõnitada. Foto: Joakim Klementi

Eelmisel nädalal lugesin Facebookis postitust, mis pani mind mõtlema, miks mina ükskord koolimaja tualettruumis suitsu proovisin, pea roheliseks värvisin ja arvasin, et pean tegema kõike, mis on keelatud. See kõik ei vastanud üldse minu loomusele: ma olin alati olnud vaikne, häbelik, väike Annika.

Ühtäkki, kaheksandas klassis ei olnud ma mina ise. Võib-olla oli põhjus selles, et olnud täielikult isa tütar, kaotasin ta. Võib-olla see, et 13aastaselt pidin korraga olema täiskasvanu, muretsema sellepärast, kas homme saab süüa või ei. Võib-olla see, et minu elus ei olnud ühtegi iidolit peale narkomaanidest popstaaride. Võib-olla see, et tahtsin lihtsalt olla “lahe”.

Mind ajendas kirjutama Facebooki lehele Märgatud24 Pärnus lisatud postitus bussis suitsetavatest ja lagastavatest lastest. Mitte otseselt nende sigadused, vaid see uskumatu suhtumine, millest sain aimu kommentaare lugedes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles