Nädalast jäi kõlama: Kurjus pimeduses

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Ajaloolisse Rotikülla, mida rohkem tuntakse Raekülana, on siginenud rotid. Sellised, kes mängivad tikkudega. Lõppevast nädalast annab kõneainet põleng Lehola tänaval, mille puhul võib kahtlustada süütamist. Elaniketa elamu tõmbab noortepunte ja keegi neist võis omakorda tikku tõmmata, kuigi põlengu täpse põhjuse peaks selgitama uurimine.

Oli tõesti õnnelik juhus, et keset ööd ärganu märgatud palangule jõudsid jaole tuletõrjujad, kuri kikas piirdus vaid ühe majaga ja tuli ei levinud naaber­eluasemetele, kus inimesed pahaaimamatult ööund maitsesid.

Pimeduse varjus on Pärnus ennegi kõneainet andnud pahandusi korda saadetud. Meenutagem või kesklinnas kuuride süütamisi. Vaevalt Raekülagi juhtumi puhul süüdlasi kaugelt otsida tuleb. Ilmselt ikka omakandiinimesed, kes öösel ei malda magada. Kurjus pimeduses on seda tõsisem, et ohtu ei pruugi sattuda ainult maine vara, vaid inimeste elu ja tervis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles