Pärnut külastanud luuletaja Doris Kareva: Keel on tihti võimsam kui me ise

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti poetess ja tänapäeva Koidula, nagu Lydia Koidula muuseumi juht Elmar Trink teda tutvustas, esitles täna Pärnus kaht isamaalist luulekogu: “Unes nägin ma Eestimaad” ja “Eesti tunne”.

Värsiread kõnelesid meelehärmist, igatsusest, leinast ja rõõmsatest aegadest, mis kirjeldavad eestlaste ja Eesti minevikku. “Keel osutub tihtilugu võimsamaks kui me ise,” lausus Kareva. “Sõnadega saab väljendada palju erinevaid tundevarjundeid.”

Kogu “Unes nägin ma Eestimaad” on inspireeritud teeviitadest, mida poetess märkas esimest korda Pärnust Tallinna sõites. Ta pani nimed kirja, ühel hetkel kogunes kohanimesid niivõrd palju, et A4-formaadis paberilehed katsid kodu põranda.

Novembris ja detsembris tähistab muuseum Lydia Koidula 175. sünniaastapäeva, kutsudes külla Eesti naisluuletajad ning rääkides Emajõe ööbiku loomingust ja pärandist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles