Tori siidritalu tootmisruumist kujunes peopaik

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori siidritalu peremees Karmo Haas soovib, et Uudseveinipeost saaks traditsioon.
Tori siidritalu peremees Karmo Haas soovib, et Uudseveinipeost saaks traditsioon. Foto: Karoliine Aus

Kui tavaliselt muliseb Tori siidritalu tootmisruumis kääritustünnides märjuke, peeti seal eile hoopis Uudseveinipidu ligemale 70 inimesega.

Uudseveinipidu on Prantsusmaa komme, millega tähistatakse saagikorje hooaja lõppu ja õnnistatakse uus hooaja esimese valminud veiniga. Maitstakse head ja paremat, mida kohalik loodus ja meistrite käed on loonud. Siidritalus toimus üritus esimest korda, kusjuures see oli üks suuremaid, mis nende majas üldse korraldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles