Kuninga kooli noored õppisid võõrsil töömaastikule astuma

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuninga tänava põhikooli meeskond tutvustas nii Eestit kui oma kooli Hispaanias rahvusvahelisele seltskonnale.
Pärnu Kuninga tänava põhikooli meeskond tutvustas nii Eestit kui oma kooli Hispaanias rahvusvahelisele seltskonnale. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal osales Pärnu Kuninga tänava põhikooli esindus Itaalias Bolognas uudishimu, koostöö, suhtlemise ja loomingulisuse teemalisel Erasmus+ projekti lähetusel. “Õpilased õppisid nädala jooksul märkama enda ja teiste tugevaid külgi, arendasid keele- ja koostööoskust ja leidsid sõpru,” rääkis lähetusel osalenud kooli eesti keele õpetaja Kristiina Hunt.

Esimene päev kulus tutvumisele osalejate rahvuste eripärade, üksteise ja iseendaga: lahendati iseloomuomaduste testi, mille tulemus aitab sobiva karjäärivaliku teha. Teisel päeval rääkisid Hispaania kooli õpetajad ühisõppe plussidest. Hunt juhendas väitluse töötuba, kus keskenduti teemadele „Noortel peaks osalise koormusega töökoht olema“ ja „Tulevikus on oluline leida hästi tasustatud amet“.

Järgmistel päevadel keskenduti enda esitlemisele: õpiti koostama tööle kandideerimise videot ja täiendati end tutvustavaid plakateid. Muusika töötoas aga valmistati pille ja nädal lõppes kontserdiga.

Osales kokku 46 õpilast Eestist, Hispaaniast, Hollandist, Saksamaalt ja Itaaliast. Kuninga tänava põhikooli esindasid peale Hundi muusikaõpetaja Reet Jürima ja 8. klassi õpilased Berit Pohlak, Emilie Olsen ja Kärt Tamm. Projekt kannab nime “Four Cs for the 21st Century – Curiosity, Cooperation, Communication and Creativity”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles