Otse lavakast Endlasse

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Mattias Steinberg ja Jane Napp lõpetasid kevadel lavakunstikooli 28. lennu. Juunis kutsus Endla loominguline juht Ingomar Vihmar noored Pärnu teatrisse.
Nils Mattias Steinberg ja Jane Napp lõpetasid kevadel lavakunstikooli 28. lennu. Juunis kutsus Endla loominguline juht Ingomar Vihmar noored Pärnu teatrisse. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Juunis helistas Endla teatri loominguline juht Ingomar Vihmar kahele kevadel Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli lõpetanud noorele ja küsis: „Mis te ütleksite, kui kutsuksin teid Pärnu teatrisse näitlejaks?“ Järgnes kaks päeva vaikust, mille järel telefonitoru teisest otsast kostis Toompea kooli vilistlaste kindel „Jah!“.

Rakvere neiu Jane Napp ja Tartus sündinud, ent Keila-Joal üles kasvanud Nils Mattias Steinberg kohtusid neli ja pool aastat tagasi, mil alustasid näitlejaameti õppimist.

Teatrilembesest perest näitlemishuvilised noored jagasid sama unistust, elades aga Eesti eri paigus. Kui Napp valas kooli sissesaamise teate peale rõõmupisaraid, siis Steinberg märkis sõnumit nähes „Olgu!“ ja magas kogu järgmise ööpäeva.

„Katsed olid rängad, vähemalt minule. Seal sai kogu mahl välja pressitud – see ongi normaalne,“ meenutas Steinberg ja naljatas, et tema puhul väljendus rõõm teisiti. Lavaka elukooli kirjeldavad mõlemad raske ja arendava perioodina, mil avastati end nii inimese kui näitlejana. „Seda kogemust on raske hoomata. Nüüd, kui lõpetamisest on pool aastat möödas, saan aina enam aru, kui põhjendatud ja vajalikud olid õppejõudude juhised,“ tõdes Napp, kelle sõnutsi võttis kool temast palju, aga vastu andis veel rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles