Noorsootöö nädal: trühvlite valmistamisest loenguteni inimõigustest ja kanepist

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noorte vabaajakeskus.
Pärnu noorte vabaajakeskus. Foto: Urmas Luik

Täna algas noorsootöö nädal, mille raames Pärnumaalgi toimub omajagu töötube, loenguid ja muidu lahedaid ettevõtmisi, mis kokkuvõtvalt keskenduvad noorsootöö võimalustele ja noorsootöötaja kutse väärtustamisele.

Noorsootöö nädalat korraldava Eesti noorsootöö keskuse (ENTK) direktori Edgar Schlümmeri sõnutsi aitab 19.–25. novembrini toimuv teemanädal tõsta esile noortetöö valdkonda, kogu Eestis pakutavaid noorsootöö võimalusi, tutvustada noorsootöötaja kutset ja pakkuda noortele arendavaid kogemusi.

Näiteks korraldab Pärnu noorte tugila nädala raames noortele ajajuhtimise töötoa, mis peaks päädima ühe mobilise ajaplaneerimise tahvli valmistamisega. Audru noortekeskus viib piirkonna noored argisest keskkonnast välja: tutvutakse teise noortekeskusega ja külastatakse Ahhaa teaduskeskust.

Tori vallal on kavas noortele kolmapäeval korraldada hariv loengupäev: räägitakse motivatsioonist, inimõigustest ja kanepist. Päeva lõpetab Aropi kontsert. Lihula noortemaja korraldab noorte seas selle nädala jooksul videoküsitluse selle kohta, miks külatatakse nende noortemaja ning mida see noortele pakub. Tõstamaa raamatukogus on oodatud kõik, kes tunnevad ennast noorena, trühvlite valmistamise koolitusele.

Kaheksandat korda toimuva teemanädala märksõna on “inspiratsioon”. ENTK peaeksperdi Kadri Koordi jutu järgi toimuvad nädala sündmused noorteinfo võtmes ja juhivad tähelepanu tegevusele, millest noored saavad noorsootöö kaudu osa võtta.

Eelmisel aastal keskendud noorsootöö nädal nutikale noorsootööle, kandes lipukirja „Nutikamalt, virtuaalsemalt, globaalsemalt – pilvedesse“. Kõikjal Eestis korraldati 60 erinäolist üritust, millest enamik puudutas just nutikate ja digitaalsete vahendite kasutamist. Sel aastal küünib sündmuste arv juba üle 200.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles