Pärnu lauluneiu naasis Moskva konkursilt kõrge kohaga

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge koha üle rõõmustavad Aneth Kond ja lauluõpetaja Endla Murd (paremal).
Kõrge koha üle rõõmustavad Aneth Kond ja lauluõpetaja Endla Murd (paremal). Foto: Erakogu

Pärnu erahuvikooli, Endla Murdi laulustuudio õpilane Aneth Kond saavutas rahvusvahelisel konkursil Moskvas “Slavsja otetšestvo” kaks teist kohta, neist ühe maailma hittide ja teise oma maa laulu kategoorias. Lauluõpetaja hindas tulemust suurepäraseks.

“Konkursist võtsid osa noored solistid Rumeeniast, Valgevenest, Bulgaariast, Venemaalt, Eestist ja mujalt, kokku 300 osalejat. Tase oli tugev. Eriti paistsid suurepärase lauluoskusega silma Vene ja Bulgaaria lauljad,” selgitas Murd.

“Konkurss toimus kolmel päeval. Oli ka pisut vaba aega, mis sisustati ekskursiooniga öises Moskvas. Tulesäras ja ajalooliste ehitistega linn jättis väga hea mulje. Majutuse korraldas 1980. aasta olümpiast kuulus Izmailova hotellikett ning lastele ja noortele tehti lõbus diskoõhtu, kus nad said omavahel tuttavaks. Samuti toimusid õpitoad,” jätkas Murd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles