Kalev Vilgats: Üks Pärnumaa

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga aleviku ja kuue küla elanikelt oodatakse selget seisukohta, kas ühineda Pärnu linnaga või jääda Tori valla koosseisu.
Sauga aleviku ja kuue küla elanikelt oodatakse selget seisukohta, kas ühineda Pärnu linnaga või jääda Tori valla koosseisu. Foto: Urmas Luik

Tänasel Pärnumaa arengufoorumil heidetakse muuseumi abiga pilk Pärnumaa senistele saavutustele ja arutletakse tuleviku üle. Kuidas senisest paremini siduda gümnaasiumi-, kutse- ja kõrgharidust tööturu vajadustega, et noored inimesed leiaksid rakendust kodumaakonnas?

Kuhu läheb Pärnu turism, millised on linnale ligipääsu võimalused ja mida võetakse ette kiirete ühenduste loomiseks? Milline on meie vaimsus, kultuur, kunst, teater, muuseum, kultuuriüritused? Poliitilises debatis jõutakse kindlasti äsjase haldusreformini, mis kuigi ametlikult toimunuks tunnistatud, jätkub omasoodu.

Seda tõendab kunagise Sauga valla külade hääletus selle üle, kas rahvas soovib jääda Tori valla koosseisu või ühendamist Pärnu linnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles