Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Kadi Taremaa ja Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

Colum McCann, “Las suur maailm pöörleb”

Seda romaani võib nimetada New Yorgi kirjanduslikuks portreeks, mis on esitatud 12 tegelase omapäraselt ristuvate elusaatuste kaudu, fooniks 1970. aastad.

Teose läbiv motiiv on Maailma Kaubanduskeskuse kahe pilvelõhkuja vahele tõmmatud trossil kõndiv ja kõigest maisest üle olev mees. Tema alla jääb linn oma inimestega: paremat elu otsima tulnud vennad Iirimaalt, Vietnamis poja kaotanud ema, end tänaval müütavad naised, iga hinna eest tunnustust otsivad noored.

2009. aastal pälvis teos USA rahvusliku raamatuauhinna, raamatut on nimetatud ehedaks 21. sajandi romaaniks.

Eesti Raamat.

Tõnu Õnnepalu, “Ainus armastus”

Õnnepalu 23 kirjandusalasest esseest (millest kaks on varem ilmumata) koosnev kogumik moodustab omamoodi väikese kirjandus- ja mõtteloo, pajatades nii ühe inimese kirjandus- ja elunägemise arengust 20 aasta jooksul.

Teiste seas sisaldab kogumik pikemaid käsitlusi Betti Alveri, Aleksander Suumani, Viivi Luige, Peeter Sauteri, François Mauriaci, Michel Houellebecqi ja Jonathan Littelli loomingust.

Varrak.

Mercedes Merimaa, “Õitest hingeni”

Pärnumaal ja kaugemal hästi tuntud taimetark Mercedes Merimaa jagab teadmisi õitest ja nende seostest inimese hingega. Praegusel ajal on inimesed järjest rohkem valmis võtma vastu peenema võnkesagedusega õieenergiat.

Toit, millele on lisatud õisi, toidab ühtviisi nii keha kui hinge. Hinge harmoniseerimiseks võib appi võtta õieteraapia.

Raamatust leiab Frantsila ja Bachi õietilkade tutvustused. Lisatud on põnevate taime(õie)toitude retsepte.

Menu.

Jesper Juul, “Puberteet: Kui kasvatamine enam ei aita”

Taani pereterapeudi Jesper Juuli nõuanderaamatud on väga populaarsed, ta on Eestiski teinud kasvatuskoolitusi.

Seekord annab ta nõu, kuidas lapsed ja vanemad saaksid laste tormilise puberteediea üheskoos võimalikult vähese valuga läbida. Raamatus on palju praktilisi näiteid elust.

Kõneaineks on kooli- ja alkoholiprobleemid, vastutus ja usaldus, karistus ja tagajärjed.

Ajakirjade Kirjastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles