Sütevakalane võitis üleriigilise digikunstikonkursi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitaalse kunsti konkursi gümnaasiumiastme võidutöö. Autor Nele Must Sütevaka humanitaargümnaasiumist.
Digitaalse kunsti konkursi gümnaasiumiastme võidutöö. Autor Nele Must Sütevaka humanitaargümnaasiumist. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Haridus- ja teadusministeeriumi korraldatud õpilaste digitaalse kunsti konkursi võitis gümnaasiumiastmes Nele Must Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist. Võistlusele esitati 738 tööd.

Žürii märkis ära veel Sindi gümnaasiumi õpilase Sigrid Riigi taiese. Samuti tõsteti esile Häädemeeste keskkooli, mis oli üks enam töid esitanud õppeasutusi Eestis.

“Tööde arv ja kvaliteet näitavad selgelt, et meie koolides pannakse rõhku õpilaste digioskuste arendamisele. Koolid oskavad aina rohkem mõtestatult kasutada digilahendusi ning leida uusi ja tänapäevaseid õpetamisviise,” lausus konkursi žürii esimees, minister Mailis Reps. “Kui sellest õppeaastast koolidesse jõudnud tasuta digiõpikud aitavad õppeaineid paremini ja põnevamini õppida, soovime ju ka, et meie lastest saaksid mitte ainult tarbijad, vaid loojadki. Mul on hea meel, et koolid on haaranud kinni nendest võimalustest, et õpetada süvendatult ja põnevamalt keerukaid oskusi, eriti loovamaid oskusi nagu graafika ja disain.”

Haridus- ja teadusministeerium kuulutas oktoobris välja digitaalse kunsti konkursi, toetamaks õpilaste loominguliste digioskuste kujundamist ja motiveerimaks õppureid-pedagooge kasutama digivahendeid eneseväljendusoskuste arendamiseks. Konkursi teema oli “jõulurahu” või “pühademelu”. Osalema olid oodatud kõik kooliõpilased ja võistlus toimus kolmes kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles