Heli Künnapas: Kas lapsed või võimuvõitlus?

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaedade kohatasu ja toiduraha erinevad piirkonniti väga, mitmel pool ollakse priile lasteaiale juba väga lähedal. Rohkem leidub aga piirkondi, kus mitut last lasteaeda saata polegi mõistlik, sest see sööb suure osa vanema sissetulekust.
Lasteaedade kohatasu ja toiduraha erinevad piirkonniti väga, mitmel pool ollakse priile lasteaiale juba väga lähedal. Rohkem leidub aga piirkondi, kus mitut last lasteaeda saata polegi mõistlik, sest see sööb suure osa vanema sissetulekust. Foto: Mailiis Ollino

Erakonnad avaldavad järjest oma valimislubadusi. Vabaerakond läks sõnadelt tegudele ja esitasime riigieelarve muudatusette-paneku eraldada raha lasteaiakohtade riiklikuks rahastamiseks. Positiivse otsuse korral oleks see lapsevanematele tähendanud lasteaiatasude kadumist.

Nüüd on selge, et ei toetatud ühtegi Vabaerakonna 26 muudatusettepanekut, sealhulgas tasuta kodulähedase lasteaia ideed.

Sellises olukorras hakkab taas häirekell helisema: kas tõesti on võimuvõitlus lastest tähtsam? Kui enamik erakondi peab oluliseks, et lasteaed oleks kõigile kättesaadav, siis miks ei saanud seda juba järgmisest aastast ära otsustada?

Vabaerakond ei toeta kõigile suvaliselt raha jagamist ega seda, et riik kõike määrab ja suunab. Usume, et inimesed on targad ja suudavad oma elu korraldavaid otsuseid teha. Mida vähem piiranguid, seda parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles