NOËP arutleb Sütevakas keskkonnakaitse üle

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kõpper arutleb homme Sütevaka humanitaargümnaasiumis asjahuvilistega keskkonnakaitse üle.
Andres Kõpper arutleb homme Sütevaka humanitaargümnaasiumis asjahuvilistega keskkonnakaitse üle. Foto: Karoliine Aus

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis saab homme arutada õpilaste ja Andres Kõpperi ehk NOËPiga keskkonnateemasid. Kell 17 algav kontsert-kohtumine on rahvusvahelise projekti “Sireen” lõppüritus, kus õpitu aruteluga kokku võetakse.

NOËP räägib merereostusest ja selle vähendamise vajalikkusest. Samuti tuleb esmaspäeval plastivaba päev, millest Sütevaka õpilased ootavad kõiki osa võtma, tootmaks sel päeval vähem pakendiprügi.

Rahvusvaheline projekt “Sireen” toimus 18.–24. septembril Pärnus, kus osalesid Gruusia ja Horvaatia noored. Korraldasid Sütevaka 11. ja 12. klassi õpilased, kes rahvusvahelise projektijuhtimise aine käigus projekti kirjutasid ja Erasmus+ programmile esitasid.

Rahvusvahelise projekti “Sireen” raames külastasid Eestit Gruusia ja Horvaatia õpilased.
Rahvusvahelise projekti “Sireen” raames külastasid Eestit Gruusia ja Horvaatia õpilased. Foto: Erakogu

“Esiteks on tegemist mütoloogilise veeolendiga, kes meelitab pahaaimamatuid inimesi endaga meresügavustesse, lauldes sellest, mida inimese hing enim ihkab. Teiseks on tegu hoiatava alarmiga, tõmbamaks tähelepanu merereostusele ja Läänemere halvale olukorrale,” seletas projekti üks loojaid Anita Tamm ettevõtmise nime.

Projekti eesmärk on tõsta teadlikkust meresaastest. Selleks korraldati spetsialistide juhendamisel töötube ja loenguid. Käsitleti teemasid nagu eutrofeerumine, võõrliigid, ülepüük, meresaaste ja -prügi. Projekti toetavad SA Arhimeedese Noorteagentuur Erasmus+ ja Rotary Pärnu klubi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles