Ettevõtjad haagivad juba kooliealisi enda külge

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa tööandjatest osales kaubandus-tööstuskoja algatuses “Tööle kaasa!” ka spordirõi­vaste tootja Trimtex.
Pärnumaa tööandjatest osales kaubandus-tööstuskoja algatuses “Tööle kaasa!” ka spordirõi­vaste tootja Trimtex. Foto: Urmas Luik

Koolinoored ja ettevõtjad teevad üksteisega üha enam koostööd. “Hariduselu liigub suunas, kus õpe on praktiline ja seotud päriseluga,” kinnitas SA Pärnumaa Arenduskeskuse (SAPA) noorte ettevõtlikkuse ja tööhõive projektijuht Viivika Vilja.

Vilja tõi näite, kuidas koostööprojektide raames külastatakse ettevõtteid, toimuvad praktilised töötoad, ettevõtjad annavad õpilastele lahendada mõne töös ette tuleva probleemi. Kõrg- ja kutsekoolid saavad omakorda täiendada või luua õppekavu vastavalt tööturu ootustele.

Tihtipeale puudub noortel ülevaade sellest, millised ettevõtted kodumaakonnas üldse tegutsevad ja mis ametikohti pakuvad. Eri firmade-asutustega tutvudes ja töötubades osaledes saavad nad aimu, kas konkreetne eriala üldse meeldib ja mida täpselt tuleb õppida, et selles ametis töötada. Praktilisi ülesandeid lahendades seotakse koolis õpitav päriseluga. “Õpilased mõistavad, miks on koolis vaja õppida eri aineid ja kus neid teadmisi päriselus kasutatakse,” seletas Vilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles