Kei Karlson: Nõmedat ülemust ei pea kannatama

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoWorkaBit üks asutajatest Kei Karlson Pärnu kolledžis.
GoWorkaBit üks asutajatest Kei Karlson Pärnu kolledžis. Foto: Urmas Luik

Töövahenduse start-up-ettevõtte GoWorkaBit üks asutajatest Kei Karlson pidas täna Pärnu kolledžis auditooriumitäiele huvilistele avaliku loengu personali värbamise ja hoidmise suundade ning tööampsude ehk lühikeste tööotste kohta – mis ja kuidas?

Karlson julgustas eeskätt enda kogemuse põhjal olema tööturul avatud uutele lahendustele. Töö ei pea olema koormav, tülikas, kogu elu enda alla mattev. “Kui töötate ettevõttes, kus teil ei ole hea töötada ega olla, jookskegi sealt minema,” väljendas ta seda, et tänapäeval on nii palju rahateenimise viise, ei pea kannatama näiteks nõmedat ülemust. “Üürid Airbnb kaudu oma korteri välja või pakud Uberiga sõiduteenust või müüd internetis enda käsitööd,” loetles ta.

Tänapäeval ootavad inimesed töölt järjest rohkem, see ei ole enam pelgalt rahateenimise viis. Järjest enam töötakase välja uusi mooduseid, kuidas tööd teha, tihti projektipõhiselt. Need reeglid, mis sobisid kümme aastat tagasi, enam ei lähe.

Karlson rääkis ka tööampsudest, sellest, kuidas toimib GoWorkaBit: ilma kontoripinnata, vaba graafiku alusel töötamisest, samuti nutikatest koostöötamist soodustavatest veebikeskkondadest.

Rohkem ja põhjalikumalt tänase loengu teemal Pärnu Postimehe ületuleva nädala “Tööelu” rubriigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles