Vanaisa pärandist kujunes aasta maakodu

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elutoast leiab nagu teistestki ruumidest palju taaskasutatud elemente, mis on loodud nüüdisaegse lahendusega tervikuks. Üks sein on kogu ulatuses akna päralt. Seda ümbritsevad riiulid, millel sportliku pere auhinnad ja lugemishuvilise ema kümned raamatud.
Elutoast leiab nagu teistestki ruumidest palju taaskasutatud elemente, mis on loodud nüüdisaegse lahendusega tervikuks. Üks sein on kogu ulatuses akna päralt. Seda ümbritsevad riiulid, millel sportliku pere auhinnad ja lugemishuvilise ema kümned raamatud. Foto: Janely Palu

Omaaegses Rotiküla-­nimelises kalurikülas Pärnu Raekülas paikneb heleroheline kahekorruseline maja, kus on end sisse seadnud viieliikmeline perekond Palu. Veel mõni aasta tagasi elasid ema, isa ja kolm tütart kesklinna korteris. Asjade kokkulangemise tulemusel avanes perel võimalus kolida majja, sest vanaisa Jussile – kunagisele kalurile – hakkas maja ülalpidamine üle jõu käima. Niisiis muretseti taadile väiksem elamine linna külje all. Noor pere lõi aga käed külge aastal 1969 ehitatud hoonele, kus vanaisa pea 50 aastat elas.

Hiljuti autasustas ajakiri Maakodu vanaisa pärandatud renoveeritud kodu parima maakodu tiitliga, pärjates pere 2000­- eurose preemiaga.

“Kodu looma hakates oli kõige toredam äratundmine, et meil kõigil on sarnane soov: kodu peab saama ehe, lihtne ja hubane. Selline, kus perel on hea olla. Ei mingit kataloogi malli tagaajamist,” meenutas pereema Janely Palu. “Abikaasa kasutas ära võimalikult palju puitu, mis maja lahtivõtmisest saadi.” Varasema kaluriküla majas on leitud tasakaal nüüdisaegsest ja vanast, sest kohtuvad noor pere uute ideedega ja taadi kodu oma mälestuste ja erisustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles