Laadalised kolivad sauna ja huumorifännid Metsa tänavale

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elupõlise laadakorraldajana panustab Aino Värbu lõviklubis Pärnumaa laste eluolu parandamissegi. Pildil ­lõikab ta Augusti­unetusel omaküpsetatud leiba lahti.
Elupõlise laadakorraldajana panustab Aino Värbu lõviklubis Pärnumaa laste eluolu parandamissegi. Pildil ­lõikab ta Augusti­unetusel omaküpsetatud leiba lahti. Foto: Erakogu

Kui Pärnu linnas avaliku sauna hea käekäigu eest hoolt kandev Eino-Jüri Laarmann Aino Värbule nädal-paar tagasi helistas ja ideed tutvustas, vastas Värbu: “Aeg on küll maru lühike, aga no teeme ära, kui rahvas nõuab.”

Laarmann nimelt selgitas, et tahaks Karja tänava saunakeskusele uut hingamist anda, ja uuris, kas Värbu, kes eluaeg laatu korraldanud, oleks nõus mõne laada saunagi tooma. Hoones on vaba pinda ja kui inimesed majja astuvad, ei satuks nad siis tühja ruumi.

“Ja nüüd ongi nii, et täna ja homme peame siin hommikust õhtuni kadrilaata ja kogu detsembri kuni suurte pühadeni välja jõululaata. Ja kuna ma pean kõige kõrvalt jõuluvanaametitki, saavad laadale tulevad vanaemad-vanaisad lastelastele kingidki kenasti siinsamas kätte anda. Kadrilaada kauplejad võtavad tulijaid vastu aga kadrirõivastes,” avaldas Värbu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles