Nädalavahetusel vallandub Orkaan

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurõppus orkaan Pärnumaal 2012. aastal.
Suurõppus orkaan Pärnumaal 2012. aastal. Foto: Ants Liigus

Kaitseliidu Lääne maakaitseringkonna suurõppus Orkaan XIII algab reedel, 30. novembril ja kestab pühapäeva, 2. detsembrini. Õppus toimub ühel ajal nii Hiiu-, Lääne-, Pärnu- kui ka Saaremaal. Orkaani fookuses on seekord konventsionaalse sõjapidamise harjutamine.

Pärnumaal jääb õppuse raskuskese Tori valla territooriumile ja lahingutegevust võib märgata Jõesuust Sindini ja Torist Urgeni. “Loodame kohalike elanike mõistvale suhtumisele,” sõnas Lääne maakaitseringkonna ülema ülesandeid täitev major Kristian Kivimäe.

“Kaitseliit saab edukalt tegutseda tänu kohalike elanike vastutulelikkusele ja toele. Aidates Kaitseliidu suurõppuse korraldamisele kaasa, saab igaüks anda otsese panuse Eesti riigikaitsesse,” lisas major Kivimäe.

Õppusel kasutatakse imitatsioonivahendeid, mis tähendab, et müratase lahingute alal võib olla tavapärasest kõrgem. Öisel ajal aktiivset lahingutegevust ei toimu.

Imitatsioonivahendite kasutamine on reguleeritud Kaitseliidus kehtivate ohutuseeskirjadega, tagamaks nii õppusel osalejate kui ka kõrvaliste isikute turvalisus.

Jõesuu-Sindi ja Tori-Urge vahelisel alal võib reedest pühapäevani olla liiklus häiritud. Palume jälgida liiklusmärke ja olla õppuse alal tavapärasest tähelepanelikum.

Pärnumaal lõpetatakse õppus pühapäeval kell 13 Sindi raekoja esisel platsil. Avalikule rivistusele on oodatud kõik huvilised. Kohal on kaitseliitlased masinatega ja pakutakse sõdurisuppi.

Ühtekokku võtab õppusest osa umbes 1000 kaitseliitlast Lääne, Pärnumaa, Saaremaa ja Rapla malevast ühes Läti vabatahtliku riigkaitseorganisatsiooni Zemessardze ja Kalevi jalaväepataljoni kompaniide ning politsei- ja piirivalveameti üksustega.

Kohalikele elanikele on Kaitseliidu Pärnumaa maleva kontaktisik nooremleitnant Jaanus Mehikas telefonil +372 53 028 409.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles