Video: põlev reka põhjustas Kuiarus ahelkokkupõrke

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss. Foto on illustratiivne.
Politseibuss. Foto on illustratiivne. Foto: Postimees

Põlema oli süttinud reka rehv, millest omakorda levis tuli veoauto koormasse hakkepuidu sisse, appi sõitnud veokile sõitis tagant sisse veel kaks autot. Kohapeal on liiklus häiritud ja tekkinud ummik.

Kell 16.19 teatati häirekeskusele maismaasõiduki tulekahjust Pärnu–Rakvere–Sõmeru maantee 17. kilomeetril Kuiaru külas.

Pärnu politsei välijuht Alvar Vill ütles, et esialgsetel andmetel süttis sel teelõigul veoauto järelhaagise rehv, mistõttu kutsuti välja päästjad tulekahju kustutama. Põlema läinud reka põhjustatud ummik ja halb nähtavus tõid aga kaasa ahelkokkupõrke. Kahes õnnetuses osalenud sõiduautos olnud kolm inimest said põrutada. Veokijuhid ei saanud viga.

"Rehvist alguse saanud põleng levis sama veoki koormale, kus oli hakkepuit. Päästjad alustasid kiirelt kustutustöödega ja said tule kontrolli alla. Õnnetuspaigale saabunud päästeauto taha jäid peagi edasisõitu ootama üks veokijuht ja tema järel sõidukijuht. Paraku ei suutnud hämaral maanteel juhtunule aegsasti reageerida lähenenud sõiduki juht. Tema sõitis teel seisvale sõidukile tagant otsa ja see masin omakorda põrkas vastu ees seisnud veokit. Õnneks inimesed raskemalt viga ei saanud," kirjeldas välijuht.

Villa sõnutsi on politseile laekunud samast piirkonnast teateid, et sõidutee on võrdlemisi libe. "Avarii asjaolusid veel selgitatakse, ent arvestades muutlikke tee- ja ilmaolusid, tuleb valida ohutu sõidukiirus, olla teel toimuva suhtes eriliselt tähelepanelik ja hoida eesliikujatega pikivahet. Nii jääb ka juhile enam võimalusi aegsasti reageerida ohuolukordadele," lausus ta.

Liiklus oli maanteeameti teatel taastatud kell 18.17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles