Proovisõit Pärnu jõel: kulgemise lõpetas jäine suplus

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlikumates kohtades õnnestus esimest korda kanuus istuval autoril (paremal) kuivana läbi pääseda, saatuslikuks osutus tähelepanu hajumine.
Ohtlikumates kohtades õnnestus esimest korda kanuus istuval autoril (paremal) kuivana läbi pääseda, saatuslikuks osutus tähelepanu hajumine. Foto: Anne Põder

Türi–Tori kiirlaskumisest kujuneb peagi Eesti pikim aeru­tamismaraton: laupäeval käis võistluse korraldusmeeskond uuel rajaosal viimasel proovisõidul. Pärnu Postimehe reporter uhas meeskonnaga kaasa, et näha uut, 13kilomeetrist lõiku.

Juba üheksa aastat on elamusi otsivad aerutajad kogunenud kevadel Pärnu jõele, et karmi ­maratoni käigus välja selgitada vapramad veesportlased. Kuigi 78 kilomeetril on pidanud kõvasti ­aerutama tasaselgi veel, leidub suure languse tõttu jõel rohkesti kohti, kus ümberminek tõenäoline ja vähese kogemusega sõitjad on pidanud kärestikulistele veevoogudele alla vanduma.

“Pool allasõitjatest läks ümber,” ütles kiirlaskumise korraldaja Koit Raud viis aastat tagasi ­Jändja tammiga jõudu katsunute kohta.

Kevadeks on jõemaratoni korraldusmeeskond nimelt valmis teinud plaani luua seniste distantside kõrvale kolmas, 104 kilomeetri pikkune, stardikoht Paide servas ja finiš Sindis. Võrreldes senise pikima rajaga lisandub algusse Paide–Veskisilla ja lõppu Tori–Sindi lõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles