Galerii: politsei aitas helkuriga sõbraks saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei korraldas ühes maanteeameti ja abipolitseinikega eile õhtul kõikjal Eestis ennetusürituse “Helkuriga sõbraks”, kus iga piirkonna elanik sai anda panuse oma kodukandi naabri, tuttava või ülejäänud kaaskodanike nähtavaks tegemisel. Pärnumaal koguneti helkurkõnnile pea igas omavalitsuses. 

Politseinikud rääkisid helkuri efektiivsusest ja korrektsest kandmisest. Seejärel läksid nad koos elanikega helkurkõnnile, esitlemaks kaasliiklejatele selle valgusallika töövõimet ja jagamaks helkureid kõigile nendele kohalikele, kel seda mingil põhjusel veel ei ole.

Teavitustööd enese nähtavaks tegemise kohta on viimastel aegadel tehtud omajagu. Pärnu piirkonnavanema Karin Uibo sõnutsi võib öelda, et inimesed on helkuri kandmise vajalikkusest päris teadlikud, kuid sageli kas unustavad selle riietele kinnitada või jääb helkur rõivaid vahetades teise jope külge. “Laste puhul on seis parem, sest enamasti on nende riietele helkurribad külge õmmeldud,” märkis Uibo.

„Käes on periood, mis suisa tungivalt kutsub ennast nähtavaks tegema, et liikluses oma elu mitte ohtu seada,” sõnas politsei- ja piirivalveameti ennetuse ja süüteomenetluse büroo juhtivkorrakaitseametnik Rainer Rahasepp. Lisades, et kui jalakäija arvab, et pimedas on ta autojuhile tulede valgusvihus hästi nähtav, pole see nii. Veel halvem on olukord, kui jalgsi kõndija jääb kahe sõiduki valgusvihu vahele. “Helkur on siinjuures parim lahendus end nähtavaks teha,” kinnitas Rahasepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles