Pärnu vollepoisid kandsid noortekoondise edus märkimisväärset rolli

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vollepoistel oli kodusel turniiril põhjust tähistades käsi taeva poole tõsta, sest näidati suurepärast mängu ja teeniti auväärt teine koht.
Vollepoistel oli kodusel turniiril põhjust tähistades käsi taeva poole tõsta, sest näidati suurepärast mängu ja teeniti auväärt teine koht. Foto: Gertrud Alatare

Eesti on kõva võrkpallimaa, millel on tugev järelkasv. Seda tõestas U17 noormeeste koondis, kes näitas Ida-Euroopa võrkpalliassotsiatsiooni (EEVZA) meistrivõistlustel suurepärast mängu, saavutades teise koha. Tiimis, mille pealik on Toomas Jasmin, mängis koguni neli pärnakat, kellest igaühel oli suur roll.

Turniiri esikoha võitis Poola, kes kogus 14 punkti. Eesti tuli 11 silmaga teiseks ja Valgevene üheksa punktiga kolmandaks. Venelased jäid kaheksa silmaga esimesena medalita ja paremusjärjestuse lõpetasid Ukraina ja Aserbaidžaan. Seejuures olid eestlased ainsad, kes suutsid turniirivõitja vastu punkte teenida, kõik ülejäänud matšid võitis Poola 3:0.

Juhendaja Jasmin, kes on Pärnu võrkpalliklubis peatreener Avo Keele parem käsi, ei soostunud enne turniiri võistkonnale suuri lootusi panema. “See oli õige samm,” tunnistas juhendaja nüüd. “Poisid said pingevabalt mängida.”

Turniiri avamängus aserite vastu ei tekkinud vastastel võimalustki ja Eesti eest said platsile kõik mängumehed. Ukraina oli juba vähe tugevam oponent, kuid eestlaste jõud käis neistki selgelt üle. Treeneri sõnutsi oli kolmas võit Valgevene üle positiivne üllatus, sest vahetult enne saadi idanaabritelt valusalt lüüa.

Allajäämised venelastele ja poolakatele olid õige napid – 2:3. Sealjuures tulid maarjamaalased mõlemas mängus 0:2 kaotuseisust välja, kuid viiendas geimis ei suudetud i-le täppi panna. “Venelaste vastu oli meil võimalus võit maha lüüa, aga ei löönud,” meenutas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles