Lukumaadlejad naasid meistrivõistlustelt medalikomplektiga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Henri Hiiemäe (vasakul) kinnitusel võistlesid nii Madis Mäeste (vasakult teine), Ain Kivimägi (keskel) kui Monika Riivald meistrivõistlustel esimest korda.
Treener Henri Hiiemäe (vasakul) kinnitusel võistlesid nii Madis Mäeste (vasakult teine), Ain Kivimägi (keskel) kui Monika Riivald meistrivõistlustel esimest korda. Foto: Erakogu

Tallinnas Eesti meistrivõistlustel lukumaadluses võistles kolm Pärnu spordiklubi MMAces sportlast – kõigile riputati kaela medal.

Suvepealinna klubi treeneri Henri Hiiemäe sõnutsi koosneb vaatemänguline spordiala Kreeka-Rooma, vabamaadlusest ja Brasiilia ju-jutsust, mille võitlus algab püstiasendist, kuid pigem võideldakse maas. Üks lahing kestab seitse minutit ja võitjaks kuulutatakse sportlane, kes on kogunud rohkem punkte või sundinud vastase valuvõttega alistuma.

“Matš algab püsti ja tehakse heiteid või mahaviimisi. Maas annab matši lõpetada kas liigeseluku või näiteks kägistuse ehk alistusega,” jutustas Hiiemäe, kes võidutses Eesti esimestel meistrivõistlustel 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles