PromFest toob Endla lavale ooperi Romeost ja Juliast

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmitegijana kavatseb lavastaja Katrin Tegova kasutada kujunduses videolõikegi, mis eile üles võeti.
Filmitegijana kavatseb lavastaja Katrin Tegova kasutada kujunduses videolõikegi, mis eile üles võeti. Foto: PromFest

Pärnu rahvusvaheline ooperimuusika festival PromFest avalikustas äsja oma seekordse uuslavastuse: järjekorras üheksas ooper „Romeo või Julia“ esietendub tuleval kevadel, sünnib koostöös Endla teatri ja Kaunase riikliku muusikateatriga ja selle lavastab seni filmitegijana tuntud Katrin Tegova.

Nagu juba traditsiooniks kujunenud, on lavastuse muusikajuht ja dirigent festivali kunstiline juht Erki Pehk ja kunstnikutöö teeb Madis Nurms. Vincenzo Bellini bel canto (itaalia keeles ’ilus laul’) stiilis ooperi „I Capuleti e i Montecchi“ uusversioonis astuvad peaosatäitjatena üles metsosopran Abigail Levis USAst, Margarita Levtšuk Valgevenest ja Juri Rostotski Venemaalt. Samuti osalevad Kaunase riikliku muusikateatri solistid, orkester ja koor.

Idee on alguse saanud soovist premeerida vääriliselt Klaudia Taevi nimelise noorte ooperilauljate konkursi parimaid, andes neile laulda suurrolle PromFesti julgete lahendustega lavastustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles