Pernauer loodab uuel aastal Pärnus pruulikoja avada (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllekann.
Õllekann. Foto: SCANPIX

Pärnu käsitööõlletootja Pernauer OÜ soovib järgmisel aastal alustada pruulimist uues tootmishoones.

Praegu otsib ettevõte sobivat viisi Loode-Pärnu tööstuskülla ehitatava tootmishoone finantseerimiseks. Pernaueri juhi Rainer Marguse ütlust mööda otsivad nad ehitajat ja ehk õnnestub järgmisel aastal tehas püsti ja tööle panna.

"Soov oli kevadel püsti panna, aga asjad on mingil määral veninud. Kui järgmisel aastal õnnestub, on hästi. Soov on seda teha esimese poolaasta sees," lisas Margus.

Praegu toodetakse käsitööõlut Keilas Lehe pruulikojas. Peale õlle tahetakse pruulima hakata käsitöökalja, mille tootmise uurimise tarbeks on saadud toetust ettevõtluse arendamise sihtasutuselt.

Kevadel võõrandas Pärnu linnavolikogu Loode-Pärnu tööstusküla Rehepapi 28 kinnistu Pernauerile.

Kinnistu hoonestusõigus oli varem antud osaühingule Aluwin, mis kavatses alumiiniumist uste, akende, fassaadide ja vaheseinte valmistamiseks tootmishoone püstitada. Paraku tekkisid ettevõttel raskused ehituse rahastusega ja ettevõte soovis hoonestusõiguse, mille eest oli juba makstud 11 600 eurot, Pernauerile võõrandada.

2016. aastal asutatud Pernaueri eesmärk on toota õlut ja kalja. Seni on nad tegutsenud erapindadel ja pole killustatuse tõttu saanud areneda. Ettevõte on teinud nii pudeli- kui vaadiõlut, mida pakutakse Pärnu toitluskohtades ja kauplustes.

Kuuele omanikule kuuluv Pernauer on valmis laenu võtmata investeerima 250 000 eurot, et püstitada 120 ruutmeetri suurune hoone ja varustada see seadmetega. Kui plaanid õnnestuvad, hakatakse Pärnus pärast kümmekonda aastat vaheaega taas õlut tootma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles