Shalomi abikeskus arutas ühisnädalal noortekampade probleemi

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisnädala raames toimunud arutelu Shalomi keskuses.
Ühisnädala raames toimunud arutelu Shalomi keskuses. Foto: Erakogu

Pärnu Shalomi abikeskus koostöös MTÜ Sotsiaalse Kaasatusega korraldas ühisnädalal ürituse “Sotsiaalne Kaasatus Shalomis”. Toimus arutelu, kuidas aidata noorte õigusrikkujate, noortekampade tegutsemist vähendada.

“Saime pöörata tähelepanu inimestele, kes veel pole kodanikualgatuslikus tegevuses aktiivsed,” rääkis MTÜ Pärnu Shalomi Abikeskuse juhataja Anne Aas.

Tutvustati Sotsiaalse Kaasatuse ja Shalomi abikeskuse tegemisi ja tööharjutuse juhendaja Lembit Idvand jagas oma kogemuslugu.

“Puudutati noorte õigusrikkujate riskikäitumise temaatikat, mis kohalikus kogukonnas üha rohkem on kõneainet pakkunud. Shalomi abikeskus jagas pikaaegseid laste ja noortega tegelemise kogemusi, kui osutati Pärnu linna lastele ja noortele varjupaiga- ja päevakeskuse teenuseid.

Külaliste hulgas olnud Sotsiaalse Kaasatuse tegevjuht Jaanus Mäe arvas, et noorte õigusrikkujate õigele teele tagasi toomine on takerdunud, sest eri tasanditel tegeldakse tagajärgedega ja ennetustöö on kahjuks kujunenud teisejärguliseks. “Seega on väga oluline, et toimuks koostöö, mida saaks koostööks nimetada,” sõnas Mäe.

Sotsiaalne Kaasatus ja Shalomi abikeskus väärtustavad kodanikualgatust, -julgust, ühisloomist, vastutust ja koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles