Lihulas avatakse mitu miljonit maksnud peremajad

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula peremajade eesmärk on kaasata erihoolt vajavad elanikud kogukonda ja tagada neile avalikud teenused.
Lihula peremajade eesmärk on kaasata erihoolt vajavad elanikud kogukonda ja tagada neile avalikud teenused. Foto: Lääneranna Teataja

Lihulas avatakse järgmine kolmapäev kolm kokku miljon eurot maksnud peremaja, mille erihoolt vajavad elanikud tegevusjuhendaja abiga argitoimingutega ise hakkama saavad.

“Lääneranna vallavalitsusel on vedanud töövõtjaga, sest ehitusprotsess on sujunud tõrgeteta,” rääkis Lääneranna valla hankespetsialist Rein Kruusmaa. “Tööd on tehtud etteantud lühikese aja vältel ja kvaliteetselt. Vaatamata sellele, et Oja tänav ei kanna oma nime asjata ja sügisperioodil raskendas välitöid märg ilm, on enamik töödest valminud tähtajaks. Kevadesse jääb üksnes haljastustööde lõpetamine.”

1,04 miljoni eurose projekti eesmärk on luua psüühilise erivajadusega inimestele ajakohased ja kodused tingimused, parandada nende võimalusi osaleda kogukonna elus ja aidata tegevusjuhendaja abiga võimalikult palju igapäevatoimetusi ise teha.

Selleks rajati Lihulasse kolm kümnekohalist peremaja suletud netopinnaga 765 ruutmeetrit ja abihoone.

Hoonete projekteerimisel pöörati palju tähelepanu nende ligipääsetavusele. Avatud planeeringuga ja energiatõhusates majades hakkab elama 30 Hoolekandeteenused ASi  erihooldekodude klienti. Lihulas saavad nad elada kogukonna keskel ja neile on tagatud avalikud teenused.

Kui investeeringute kava koostamise etapis oli plaan kolida Lihulasse Erastvere Kodu inimesed, siis nüüdseks on selgunud, et suur osa Lihula Kodu elanikke tuleb Koluverest. 

Igas peremajas on avatud köök, kust ei puudu elektripliit, ahi ja nõudepesumasin. Hommikusöögi valmistavad elanikud kohapeal tegevusjuhendaja käe all ise, lõuna- ja õhtusöök tuuakse lähedalt sotsiaalhoolekande keskuse köögist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles