Pärnu gümnasist veab üleriigilist koolituuri

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Kuusk (istub katusel) Tuuri koolitusel programmi teise juhi Brigite Helena Sarapuu ja YFU kontoritöötajaga, kes noori kõigis tegemistes toetas.
Anti Kuusk (istub katusel) Tuuri koolitusel programmi teise juhi Brigite Helena Sarapuu ja YFU kontoritöötajaga, kes noori kõigis tegemistes toetas. Foto: Erakogu

Pärnumaa noormees veetis aasta vahetusõpilasena Saksamaal. Tänu sellele kogemusele juhatab ta nüüd üleriigilist programmi, kus koolides korraldatavates töötubades tutvustatakse tuhandetele noortele eri kultuure, ühiskondlikke probleeme ja muidugi õpilasvahetust.

Pärnu Koidula gümnaasiumi 11. klassi õpilane Anti Kuusk sai kaks aastat tagasi võimaluse ­minna aastaks vahetusõpilaseks Saksamaale. Võõrsilt naasnud, märkas ta teadet, et MTÜ YFU Eesti otsib projektijuhti. See projekt oli Tuur, millega plaaniti kuu jooksul korraldada kõikjal Eesti koolides töötube, kus vahetusõpilaseks käinud jagavad eakaaslastele kogemusi. Traditsiooniliselt veavadki seda hiljutise kogemusega noored.

Mõeldud-tehtud, noormees kandideeris vastutusrikkale ametikohale ja peagi oli kinnitus käes: tema on üks ­kahest noorest koordinaatorist, kes ettevõtmist vedama hakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles