Muuseumis selguvad õpilaste parimad kodu-uurimused

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu-uurimiskonverentsile esitatud tööde hindaja Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk.
Kodu-uurimiskonverentsile esitatud tööde hindaja Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa õpilaste kodu-uurimiskonverentsil homme Pärnu muuseumis esitatakse 15 tööd ja selgub Aino Lepa tänavuse preemia laureaat.

“Toredad tööd,” ütles Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk, kes nagu varemgi on kõik uurimused hinnangu andmiseks läbi lugenud.

Enim töid on koostanud Tori põhikooli õpilased, üks neist käsitleb gaidlust.

Pärnu Kuninga tänava põhikoolis on keskendutud Eesti lennundusmuuseumi kuulsatele lennukitele ja kohaliku teemana kunstnik Vello Paluoja elu- ja loometeele.

Häädemeeste keskkooli õpilane Kristjan Georg Ristimäe on kirja pannud vanaisadest meresõitjate Hendrik Raua ja David Martinsoni eluloo.

Ettekanded teevad ka Pärnu Mai ja Audru kooli ning Surju põhikooli, Pärnu ühisgümnaasiumi, Tõstamaa keskkooli, Kilingi-Nõmme ja Vändra gümnaasiumi noored kodu-uurijad.

Kodu-uurimine on tänuväärne tegevus ja selle konverentsivormis jätkamise tava kannab edasi Pärnu linnavalitsus eesotsas üldhariduse peaspetsialisti Virve Laubega.

MTÜ Aino Lepa Ajaloopreemia Pärnumaa Noortele laureaat või laureaadid selguvad seitsmendat aastat. Preemiafondi koguneb raha Lepa raamatu “Vabaduse hinnaks on elu” honorarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles