Harrastajad tohivad Matsalus senisest rohkem kala püüda

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õngega kalapüük.
Õngega kalapüük. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaminister Siim Kiisler allkirjastas määruse, mis annab 2019. aastal harrastuskalastajatele senisest rohkem püügivõimalusi, märgatavalt on laiendatud kalapüüki Matsalu rahvuspargis.

„Suuremad võimalused Matsalu lahest püüda on hea uudis, sest see on kalarikas ja populaarne püügipiirkond, kus seni võeti kalastuskaardid välja minutitega. Nüüd ei ole püük seal pelgalt kiiremate privileeg, sest lube jagub rohkematele,“ kommenteeris muudatuste mõju Kiisler.

Keskkonnaminister lisas, et Matsalu rahvuspargi Väinamere piirkonnas kaovad kaardid sootuks.

Pärnu- ja Läänemaa piirile jääva Matsalu kalastuspiirkondade püügivõimalusi muudetakse, kuna praegu uuendatakse rahvuspargi kaitse-eeskirja, mille eelnõu kohaselt on kalapüük seal lubatud.

Samuti leevendatakse püügitingimusi ja mõnes rahvuspargi osas antakse 2019. aastal kalastuskaarte koguni piirarvuvabalt.

Samuti täpsustatakse maakondade piirid merel, sest tänini seda tehtud pole. 2019. aasta määrusesse lisatakse iga maakonna järele punktid, mille ühendusjooned maakondi üksteisest eraldavad. Maakondade merepiirid on vaja seada eeskätt selleks, et vähendada olukordi, kus ühte maakonda soetatud nakkevõrgu kalastuskaardiga on tegelikult püütud naabermaakonnas.

Keskkonnaministeerium tuletab meelde kalastuskaardi aruannete esitamise nõuet, sest tuleva aasta kaartide taotlemine on kohe ukse ees. Püügiaruanne tuleb esitada selliselgi juhul, kui kalale ei jõutud või saak jäi saamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles