Kübeke Viktor Tsoid elustab Vene muusika skeene

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna toovad Pärnus tegutsevad ansamblid kodulinlasteni muusikamaailma teetähise ja ereda Vene rokk­bändi Kino juhtfiguuri Viktor Tsoi, ühendamaks kaks rahvust ja näitamaks, et koos musitseerida on võimalik.
Täna toovad Pärnus tegutsevad ansamblid kodulinlasteni muusikamaailma teetähise ja ereda Vene rokk­bändi Kino juhtfiguuri Viktor Tsoi, ühendamaks kaks rahvust ja näitamaks, et koos musitseerida on võimalik. Foto: SCANPIX

Nõukogude ajal olid eestlased tihedalt seotud Vene muusikutega, järgides nende eeskuju, kohati lausa jäljendades neid. Paljud Eestigi artistid leidsid teisel pool piiri kuulsust. Viljandi punkaritest moodustatud ansambli Pööloy Gläänz bassisti Meelis Sarve ja bändi PartyR harrastusmuusikust kitarristi Vjatšeslav Kutšõi ütlust mööda oli side kahe riigi ja rahvuse vahel muusikas märgatav.

“Enne oli kokkupuuteid, vahepeal hakati lahku minema,” meenutas Sarv. “Venelastel ei ole selle tulemusel praegu nii palju võimalusi,” lisas Kutšõi. Sestap on vene muusikutel siiani keerulisem jalg ukse vahele saada.

Täna toovad Pärnus tegutsevad ansamblid kodulinlasteni muusikamaailma teetähise ja ereda Vene rokk­bändi Kino juhtfiguuri Viktor Tsoi, ühendamaks kaks rahvust ja näitamaks, et koos musitseerida on võimalik. Samuti on nende eesmärk jõuda kohalike vene noorteni, kel tarvis loomingulist eeskuju ja tagantutsitamist. “Nad vajavad julgust, et eesti muusikute kõrval see samm astuda,” leidsid Kutšõi ja Sarv.

Kas on õige rääkida Eesti ja Vene muusikast eraldi?

Vjatšeslav Kutšõi: Mingist ajast läksid eestlased ja venelased lahku.

Sarv: Pikalt sõideti kõrvuti, aga ei teatud üksteise lugudest ega olemasolust midagi: olid vene ja eesti muusikaskeene.

Kas vene ja eesti muusikud ei käinud läbi?

Sarv: Vahepeal ei olnud mitte mingit suhtlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles