Raekojas laulab 14aastane sopran

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored lauljad Annabel Soode (14) ja Tõnis Sarap (17).
Noored lauljad Annabel Soode (14) ja Tõnis Sarap (17). Foto: Erakogu

14aastane sopran Annabel Soode ja 17aastane bariton Tõnis Sarap alustavad homme õhtul Pärnu raekojas omakorraldatud jõulukontserdituuri. Soode märkis, et idee tuli Sarapilt ja see sobis hästi, kuna tal tuleb sel õppeaastal teha koolis loovtöö, mis ongi nüüdne tuur. Kaht koolinoort seob suur kirg klassikalise laulu vastu.

Soode õpib Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumi kaheksandas klassis, mängib viiulit ja vioolat, Hanna-­Liina Võsa muusikalikoolis on tema hääleseadjad Maria Listra ja Zoja Hertz.

Neiu on osalenud teatri Varius ja rahvusooperi Estonia lavastustes, tema senised suuremad esinemised on olnud muusikalikooliga Birgitta festivalil ja jõulutuuril Eestis Marko Matverega, ülesastumised solistina Peterburis, Stockholmis ja Baskimaal. Mullu valmis Soodel ja Ooper-Kvartetil filmi- ja muusikalide lugudega plaat “Minu helisev maailm”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles