Suverehvidega ei tohi enam liiklusse minna

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on talverehve kasutada kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini.
Eestis on talverehve kasutada kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini. Foto: Aivar Aotäht

Homsest peavad kõigil sõidukitel olema all talverehvid rehvimustri jääksügavusega vähemalt kolm millimeetrit.

“Need, kes veel ei ole jõudnud autole õigeid susse alla panna, peaksid seda tegema esimesel võimalusel. Nii tagate turvalise kulgemise jõuludeni,” tuletas politsei- ja piirivalveamet meelde talverehvide kohustuslikuks muutumise tähtaega.

Eestis on talverehvidega sõita kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini. Naastrehve kasutada on lubatud 15. oktoobrist 31. märtsini ja lamellrehvidega tohib sõita aasta ringi. Talviste tee- ja ilmaolude puhul võib naastrehve kasutada 1. oktoobrist 30. aprillini.

Talverehve peavad kasutama kõik kuni üheksa istekohaga (koos juhiga) sõiduautod, kuni 3,5tonnise täismassiga veoautod ja 0,75–3,5tonnise täismassiga haagised. Talverehvi mustri jääksügavus peab olema vähemalt kolm millimeetrit, seda ka naastrehvide puhul. Naastrehvidega sõites tuleb neid kasutada kõigil ratastel, kuigi rehvi purunedes võib varurattal kasutada harilikku rehvigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles