Käde Kalamees: Meil on siin hea, aga mis saab lastelastest? (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, 26.11.2018 EKRE meeleavaldus Riigikogu ees. Meeleavaldusel tekkis füüsiline konflikt eroparlamendisaadik Indrek Tarandi ja protestijate vahel.
Tallinn, 26.11.2018 EKRE meeleavaldus Riigikogu ees. Meeleavaldusel tekkis füüsiline konflikt eroparlamendisaadik Indrek Tarandi ja protestijate vahel. Foto: Tairo Lutter

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu tegi novembri lõpus vastu poliitilise avalduse, et on kategooriliselt ÜRO globaalse rändepaktiga ühinemise vastu ja peab vajalikuks panna paktis osalemise küsimus rahvahääletusele.

ÜRO globaalne rändepakt, millega liitumise kiitsid kartelli­erakonnad heaks esmaspäeval, 26. novembril riigikogu saalis pärast EKRE korraldatud rahumeelset protestiaktsiooni, on Eesti suveräänsust ja rahvuslikke huve kahjustav dokument, mis sisuliselt kutsub üles üleilmsele rahvasterändele.

Paktis toodud kohustused muutuvad aja jooksul rahvus­vahelise tavaõiguse osaks ja meile vältimatuteks, muutes Eesti multikultuurseks läbikäiguhooviks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles