Homme süüdatakse Iseseisvuse väljakul advendiküünlad

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rüütli plats. Foto Urmas Luik
Pärnu Rüütli plats. Foto Urmas Luik Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pühapäeval algab advendiaeg ja traditsiooniliselt läidetakse Pärnus esimene advendiküünal Iseseisvuse väljakul ehk varasema nimega Rüütli platsil.

Advendipidustused algavad kell 12.30 Lindi küla keskväljakult, kell 14 süüdatakse tuled Audru alevi jõulukuusel.

Kell 16 lauldakse Pärnu Eliisabeti kirikus kauneid advendi- ja jõululaule. Sellele järgneb jalutuskäik jõuluvanadega piki Rüütli tänavat Rüütli platsile. Kell 17 on kõik oodatud Rüütli platsile, kus kogunevad jõulutaadid ja -memmed ning päkapikud.

Kõlavad jõulutaatide pasuna- ja laulukoor, esinevad Janne Ristimetsa tantsuinglid ja ansambel Lepaseree. Avatud on jõuluvana postkontor.  Esimese advendiküünla süütab Eliisabeti koguduse praost Tõnu Taremaa. Advendituld jagab ja heade soovidega tervitab linnapea Romek Kosenkranius.

Pärnu Koidula lõviklubi pakub teed, mille müügitulu läheb diabeedihaigetele lastele insuliinipumpade ostuks.

Advent ehk ootusaeg on kirikukalendris neli nädalat vältav jõulueelne periood, mis päädib esimesel jõulupühal, kui tähistatakse Jeesus Kristuse sündi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles