Algas kirjapanek Taevi-nimelisele laulukonkursile

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XI Klaudia Taevi nim rahvusvaheline noorte ooperilauljate konkurss.
XI Klaudia Taevi nim rahvusvaheline noorte ooperilauljate konkurss. Foto: Plakat

PromFesti raames toimuvale XI Klaudia Taevi nimelisele rahvusvahelisele noorte ooperilauljate võistlusele registreerumine on alanud. Žürii esinaine on selgi korral üks ooperimaailma legendidest: sopran Anna Tomowa-Sintow Bulgaariast.

Rahvusvahelise tähtsusega konkursi peapreemia on ainulaadne maailmas, sest rahaga kaasneb võitjal võimalus laulda oma unelmate rolli ooperilavastuses, mille PromFest võitja soovil publiku ette toob.

Taevi-nimelisel konkursil osaleda on noorte ooperilauljate seas aasta-aastalt üha populaarsem, sest žüriisse kuuluvad ooperimaailma võtmepersoonid, kes saavad anda ihaldatava panuse noorte lauljate karjääri edendamisse, pakkudes neile tööd. Eelmisest konkursist võttis osa 246 lauljat 38 riigist.

Võistluse esimesed voorud toimuvad veebruaris ja märtsis üle 20s Euroopa linnas. Märtsi lõpuks selguvad need 36 lauljat, kes saavad kutse mais Pärnus jätkuvale konkursile. Kuus parimat pääsevad finaalkontserdile, mis tuleb 26. mail Pärnu kontserdimajas, kus žürii valib võitja publiku silme all. Samuti selgitavad kuulajad oma lemmiklaulja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles