Pärnumaale rajatakse uued kunstlumega spordikeskused

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaale rajatakse riigi abiga veel kuni paar kunstlund tootvat tervisespordikeskust, et lumevaestel talvedelgi saaks talisporti harrastada.
Pärnumaale rajatakse riigi abiga veel kuni paar kunstlund tootvat tervisespordikeskust, et lumevaestel talvedelgi saaks talisporti harrastada. Foto: Dmitri Kotjuh

Pärnumaal on aastaid tegutsenud Jõulumäe tervisespordikeskus, kus lumevaestel talvedel on saanud tänu kunstlumele talispordialasid harrastada. Nüüd on riigi abiga kavas siiakanti rajada veel kuni paar tehislund tootvat keskust.

Kultuuriministeeriumi kommunikatsiooniosakonna nõunik Kai-Ines Nelson vahendas kultuuriminister Indrek Saare öeldut hiljutisel Eesti spordi kongressil Paides. Nimelt on aastate 2019–2022 tervisespordikeskuste programmi eesmärk arendada maakondades välja mitmekülgset liikumisharrastust võimaldavad tervisespordikeskused.

Nii plaanitakse igasse maakonda kuni kaks tervisespordikeskust, mis pakuvad inimestele võimalusi aasta läbi vabas õhus ja tasuta sportida. “Aastaks 2022 peavad toetatud tervisespordikeskustes olema valgustatud liikumisrajad ja loodud kunstlume tootmise võimekus,” selgitas Nelson.

Projekti raames toetab riik Pärnumaalegi rajatavat keskust või keskusi. Nelsoni sõnutsi plaanib kultuuriministeerium taotlusvooru välja kuulutada veel tänavu.

Keskusi hakkavad haldama kohalikud omavalitsused. Projekti maht on umbes 2,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles