Eha Paas: Aktiivseid kodanikke oodatakse vabatahtlikuks

Eha Paas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Pärnumaa Kodukant tunnustamas Tori kandi vabatahtlikke Jõesuu külamajas.
MTÜ Pärnumaa Kodukant tunnustamas Tori kandi vabatahtlikke Jõesuu külamajas. Foto: Urmas Luik

Aktiivsed ja ettevõtlikud inimesed viivad elu edasi. Soovime, et kõik saaksid teada, milliseid võimalusi pakub vabatahtlik tegevus. Vabatahtlik töö on lihtsamaid ja käepärasemaid viise olla aktiivne kodanik. See sobib igaühele hoolimata soost, east, haridustasemest või erialast, sest vabatahtlikud tegutsevad väga eri­nevates eluvaldkondades. Jõukohase ja huviäratava rakenduse leiab iga soovija.

Sellele, kel on vabatahtlikuna toimetamise kogemus olemas, ei pea tavaliselt pikalt seletama, miks üks või teine inimene vabast tahtest ja tasu saamata oma aega ja oskusi panustab: on see siis hea tuju, rõõm tehtust, rahulolu uutest tutvustest ja oskustest.

Kui aga kokkupuude vabatahtlikkusega vähene või olemata, võib olla keerukas mõista, miks keegi särasilmi salapäraseid vabatahtlikkuse asju toimetab.

Vabatahtlikke on Eestis umbes 300 000. Vabatahtlikuna tegutsemine on kui superkangelaseks olemine. Nii ütles Mari Aia sihtasutusest Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond. Vabatahtlikud on tõepoolest üliinimesed kõigile, kelle elu nad paremaks teevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles