Inara Luigas: Tulevikku vaenu ja kibeduseta (4)

Inara Luigas
, Riigikogu liige (Sotsiaaldemokraatlik Erakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liikme Inara Luigase arvates on EKRE karismaatilised liidrid väga osavad inimeste üles kütmises, nende hirmude äärmuseni viimises ja viha õhutamises.
Riigikogu liikme Inara Luigase arvates on EKRE karismaatilised liidrid väga osavad inimeste üles kütmises, nende hirmude äärmuseni viimises ja viha õhutamises. Foto: Tairo Lutter

Olen küüditatute laps, sündinud Siberis. Elu kurvematel hetkedel olen mõelnud, mis juhtuks, kui oleks võimalik ajas tagasi rännata ja vaadata silma neile meestele, kes pea 70 aastat tagasi saatsid minu ema ja isa ühes perega külmale maale. 26. novembril Tallinnas Lossi platsil seistes ­haaras mind korraks õud, et lõpuks vaatangi küüditajatega tõtt.

Esimene ehmatus kadus ja tunnis­tasin endale, et ju oli võrdlus küüditajatega ülekohtune. Tegelikult pidas vaid väike osa pikettijaid end agressiivselt ja ähvardavalt üleval.

Küll võis näha ja tajuda, et riigikogu hoone ette kogunenud inimesi vaevavad eri eluraskused ja hirmud. Sealhulgas siiras hirm meie rahva püsimise pärast koos veendumusega, et osa erakondi tahab Eestisse tuua sadade tuhandete kaupa põgenikke. Oldi emotsionaalsed. Inimeste üleskütmises, nende hirmude äärmuseni viimises, viha õhutamises on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) karismaatilised liidrid väga osavad. Seda kõike on süsteemselt ja tulemuslikult tehtud viimased neli–viis aastat.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles