Täis peaga tööl õnnetuse põhjustanud kutseline juht läheb trellide taha

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus mõistis eelmisel nädalal jõustunud otsusega reaalse vangistuse kutselisele autojuhile, kes täis peaga töötades põhjustas veoautoga varalise kahjuga liiklusõnnetuse.
Pärnu maakohus mõistis eelmisel nädalal jõustunud otsusega reaalse vangistuse kutselisele autojuhile, kes täis peaga töötades põhjustas veoautoga varalise kahjuga liiklusõnnetuse. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu maakohus mõistis eelmisel nädalal jõustunud otsusega reaalse vangistuse kutselisele autojuhile, kes alkoholijoobes töötades põhjustas veoautoga varalise kahjuga liiklusõnnetuse.

Tänavu 6. juunil keeras 49aastane Lauri veoauto Volvo FH rooli. Tööpäev ei läinud aga libedalt, kuna kella 21 aegu vajus veoki haagis kraavi. Kohale tulnud patrull tuvastas autojuhil kriminaalse joobe: 2,2 promilli.

Prokuratuur läks kohtualusega kokkuleppele. Kohus otsustas, et Lauri peab minema kaheksaks kuuks vangi.

Prokurör Marika Salmistu sõnutsi juhtus varalise kahjuga õnnetus Seljametsa lähedal, kui töösõitu teinud juht manööverdas vastu liiklusmärki ja auto haagis vajus kraavi. Pärast õnnetust see mees prokuröri sõnutsi enam autojuhina ei tööta.

„Pikk vangistus ei ole seotud niivõrd selle tekitatud kahju kui asjaoluga, et mees on juba korduvalt joobes juhtimise eest karistatud,“ täpsustas Salmistu.

Tõepoolest, sama mees mõisteti joobes juhtimises süüdi juba 2010. aastal. Sellega varasemad karistused ei piirdu: purjuspäi roolikeeramise eest on kohus karistanud Laurit kaks korda 2014. ja korra 2015. aastal.

Viimati võttis kohus roolijoodikult lisakaristusena aastaks juhtimisõiguse. Riigikassasse peab ta maksma riigi õigusabikulud ja sunniraha kokku 840 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles