Galerii: jooksuhullud trotsisid Vändras pakast ja läbisid kahel päeval järjest maratoni

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vändras kahepäevasel Mispo talvemaratonil, mille hüüdlause on “Ainult täitsa hullu­dele!”, jooksis mõlemal päeval 42,2 kilomeetrit 22 inimest. Kes maratoni ei jaksanud, läbis sellest pool või 14- ja seitsmekilomeetriseid distantse.

Esimesel päeval finišeeris 32 maratoonarit, kõikidel võistlusmaadel kokku 103 sportlast. Teisel päeval olid samad numbrid 47 ja 203.

Kui eelmistel aastatel on üritus toimunud kolmepäevasena, otsustati tänavu piirduda kahega. Võistluste korraldaja Joel Tintsi sõnutsi on kolmepäevane mõõduvõtt korraldustiimile liialt koormav. “Kui võistlused toi­muvad pühapäevani, võtab see terve nädalavahetuse ära ja abilisi on raske leida,” selgitas ta.

Mispo talvemaratoni eripära on see, et kohale sõidab palju välismaalasi, kellest suurema osa moodustavad maratonikollektsionäärid. Näiteks 22st mõlemal päeval maratoni läbijast vaid kuus olid eestlased. Lühematel distantsidel oli jällegi kohalikke tunduvalt rohkem kui võõramaalasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles