Urmas Reinsalu: Isamaa roll valitsuses on olla keelumärk (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu arvates on sotsidel tuntav allergia Isamaa õige mitme poliitika vastu, olgu see makse, kodakondsust või sisserännet puudutav.
Urmas Reinsalu arvates on sotsidel tuntav allergia Isamaa õige mitme poliitika vastu, olgu see makse, kodakondsust või sisserännet puudutav. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus Eesti kohtunike üldkogul ­kõnelnud justiitsminister Urmas Reinsalu rõhutas kohtuvõimu sõltumatuse tagamise vajadust. Ta leidis aega astuda läbi Pärnu Postimehe toimetusest, kus mõistagi tuli kõigepealt jutuks Isamaa üsna kahemõtteline olukord praeguses koalitsioonivalitsuses.

Isamaa on veetud läbi külmast ja kuumast veest ning vasktorudest. Sotsid on esitanud lausa ultimaatumeid: kas valitsusest lahkub Isamaa või lähevad nemad. Mis on teie arvates sotside selliste demaršide eesmärk?

Väga lihtne. Isamaa pole lasknud seda valitsust liikuda vasakule ega Eesti rahvusriigi poliitikat hapraks muutvale teele. Isamaa on paljudel juhtudel seisnud kaks ühe vastu. Järelikult: õige mitme poliitika puhul, olgu need maksud, kodakondsus, sisserännet puudutav, on Isamaa olnud keelumärk. Selle märgi suhtes on sotsidel tekkinud tuntav allergia, mis on kasvanud väärtuskonfliktideks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles