NOËP: absurdne on panna poes ingver ühte kilekotti ja õun teise

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NOËP ei osanud anda ühest vastust küsimusele, kas ta on projektis pigem selleks, et toetada õpilaste tegemisi või propageerida keskkonnakaitset.
NOËP ei osanud anda ühest vastust küsimusele, kas ta on projektis pigem selleks, et toetada õpilaste tegemisi või propageerida keskkonnakaitset. Foto: Heleri Keeman

Oma muusikaga eestlaste südamesse pugenud NOËP ehk Andres Kõpper soovib nüüd kaasmaalaste südametunnistusele koputada, et keskkonda tuleb hoida isegi siis, kui probleem ei tundu üüratu. “Tekib illusioon, et meil on kõik hästi, tänavatel ei ole palju prügi,” seletas muusik, lisades, et tegu on üleilmse kitsaskohaga ja sellele tähelepanu juhtida on oluline.

Kõpperil tärkas idee Balil puhates. “Kõigepealt ma olin nädal aega haige ja kui ma siis lõpuks suure hurraaga randa jõudsin, oli see ookeaniprügi täis,” mäletab ta oma hämmeldust. Kohalikud sõbrad isegi olid šokeeritud. Surfateski jäi Kõpperil käe alla plasttopse ja muud prahti. “Tekkis ikka suur vastikus selle asja vastu küll.”

Ma näen poes tihti, kuidas kõik eraldi kotikestesse topitakse – see on arusaamatu. Andres Kõpper

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles