Urmas Hännile: Närtsitatud usk vajab kõva kinnitamist (1)

Urmas Hännile
, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haldusreformiga seoses korraldatud rahvaküsitlused näitasid, et inimeste arvamus suurt ei loe. Paraku oli arvamuse avaldajaidki napilt.
Haldusreformiga seoses korraldatud rahvaküsitlused näitasid, et inimeste arvamus suurt ei loe. Paraku oli arvamuse avaldajaidki napilt. Foto: Urmas Luik

Eestis viimastel kümnenditel toimunut võiks iseloomustada vahva sõduri Švejki sõnu praegusaega sobitades: “Nii nad tapsidki meie Usu.” Tegid maatasa veendumuse, et igaühe arvamusest midagi oleneb. Põrmustasid arusaama, et ka üks on rahvavõimu võitlustandril sõdur.

Sel, kes tahab väitele vastu vaielda, piisab võtta viimaste Pärnumaal toimunud rahvahääletuse tulemused: no ei ole alust sisukaks debatiks. Ei anna ju rääkida demokraatia pidupäevast, kui hiljutine Sauga aleviku, Tammiste, Eametsa, Kilksama, Nurme, Kiisa ja Vainu küla elanike küsitluses Pärnu linna koosseisu arvamise kohta osales 41 protsenti hääleõiguslikest.

Seda olukorras, kus mullu 11. novembril Are, Sauga, Tori valla ja Sindi linna ühinemisega moodustunud Tori valla kaardile pilguheit paneb iga terve mõistusega inimese silmi hõõruma ja küsima, kas ta mitte halba und ei näe. Ega näe küll, sest ehkki paari aasta eest oli võimalus niisuguse imeteo sünnile käsi ette panna, seda ei juhtunud. Kellelgi polnud sellega toona nagu asja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles