Loominguline kokk keedab lastele värvilist putru

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju kooli peakokk Kaidi Oksaar valmistab toormoosid ja smuutid ise ning ­keedab süüa tervislikust toormest.
Surju kooli peakokk Kaidi Oksaar valmistab toormoosid ja smuutid ise ning ­keedab süüa tervislikust toormest. Foto: Mailiis Ollino

Surju kooli sööklas lõunastavad õpilased nagu restoranis, mille menüüd koostades jälgib peakokk täiusliku maitseelamuse kõrval toidu tervislikkust ja isuäratavat väljanägemist. Sellelõunases loendis on guljašisupp sea- ja kanaliha ning köögiviljadega, magusaks riisipuder mangoga maitsestatud maasikatoormoosiga ja vitamiiniks mahlased porgandiviilud.

Saarde valla Surju kooli õpilastel ja lasteaia mudilastel on vedanud, sest peakokk Kaidi Oksaar ja kokk Reet Kukk valmistavad toitu loominguliselt, eelistavad aed- ja köögivilju hankides kohalikke ning tulevad välja keskelt­läbi ühe euroga lõunastaja kohta, nii nagu riik seda ette näeb.

Pärnumaa maitsete aasta üks eestvedajaid, romantilise rannatee koordinaatori Eveli Loorentsi korraldatud õppereisil tutvusid kohvikute ja restoranide pidajad ja kokad piirkonna toidutoot­- ja­tega ning ümarlauas jagas ­kogemusi Oksaar, kes nägupidi paljudel ehk meeles telesaatest “Eesti parim koolikokk”, kus ta jõudis oma abilise Kukega kolme hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles