Galerii: Nooruse majas pärjati Pärnu linna tänavuse kultuuripreemia laureaate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul kuulu­tati välja ja anti Pärnu Nooruse majas pidulikult üle linna tänavused kultuuri aastapreemiad. Korraldajapreemia pälvis Jekaterina Põldots ja loomingupreemia Andres Adamson.

Eesti Vabariigi taasiseseisvuspäeval, 20. augustil ja selle eel­õhtul Pärnus Vallikääru aasal mitmesaja tantsijaga etendatud vabaõhulavastuse-tantsupeo ­“Saja-aastane öö” ettevalmistused vältasid kolm aastat ja kogu protsessi vedas Põldots.

Igaveseks jäävad sellest Eesti Vabariigi 100 aasta juubelile pühendatud maakonna suurpeost alles rahvamuusikute ja koreograafide loodud arranžeeringud ja tantsud Pärnumaa pärimus­lugudele. Tantsijad on need juba omaks võtnud ja on kindel, et astuvad nendega edaspidigi üles.

Konkursist võttis osa ja esitas uusloomingut üheksa muusikute kooslust ja 11 tantsurühma. Nende lugude ühte lavastusse kokku panek suutis luua laiema kõla­pinna ja süüvida inimeste mällu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles